PROIECTARE-INGINERIE
SERVICII TEHNICE-MODELARE 3D


Proiectare Structuri Metalice


Modulul de proiectare a structurilor se referă la o gamă largă de opțiuni de design și flexibilitate, nu numai pentru oțel format la rece (tabla galvanizata in role), dar, de asemenea, pentru oțel laminat la cald si pentru structurile din beton. Programul functioneaza cu AISI, ASD & LRFD, CSA S136, Eurocode 3 pentru sectiuni formate la rece, si suporta AISC – ASD & LRFD, UBC, BS5950, Eurocode 3, AASHTO – ASD & LRFD, CAN / CSA S16.1 (Canada) , SABS 0162-2 (RSA), IS: 800 (India), NBr8800 (Brazilia), GBJ17 (China), AS4100 (Australia) pentru profile laminate la cald si sectiuni composite

 


Building Information Modeling (BIM)

 

Este un software de încadrare pe bază de reguli, care automatizează procesul de generare al desenelor de fabricatie pentru pereti și pardosei,  planuri structurale, liste și rapoarte de materiale. Prin automatizarea acestor procese, producătorii economisesc o cantitate enormă de timp în procesul de elaborare, raportare materiale, introducere de date, de fabricație, precum și corectarea tuturor erorilor de obicei, făcute de-a lungul drumului.

 

Modelare 3D

Regulile structurale, detalii, înălțimi ale peretilor, dimensioni ale materialelor, lungimi optime ale panourilor ce sunt definite de către utilizator în baza de date relationala a sistemului. Pe baza acestor setări, sistemul calculează stalpii, plăci, pragurile și sa finalizese automat ansamblurile complete ale perețiilor, pardoselelor acoperisului, scari.
Odată ce panelizarea este finalizate, sistemul generează desene detaliate ale fiecaui element si a tuturor elementelor si a listei de materiale necesare producatorilor. Aceste fisiere pot fi deschise, modificate și salvate cu informații noi

 

 

 Detalii ale structurilor

 PinnacleCAD conține funcționalitatea necesară pentru crearea planurilor structurale si ale desenelor de fabricatie, necesare fabricior de elemente metalice. Aceasta include toate caracteristicile pentru a crea pereți, uși, ferestre, acoperiș, tavane și pardoseli în machete 2D și modele 3D, precum și, caracteristicile planurilor de încadrare ale pereților, pardoseli, tavane și acoperișuri. Programul include, de asemenea instrumente programatice pentru desene, si generarea de
modele 2D si 3D ale grinzilor cu zabrele ale acoperiș și ale pardoselilor.

 


Set de desene

Setul de desene realizate, de contractor, furnizor, producător, subcontractant, fabricant, necesare pentru componente prefabricate.
Crearea a sute seturi de desene cu software-ul tradițional CAD, ar putea dura pana la 60 de minute de timp de proiectare pentru fiecare desen. PinnacleCAD genereaza aceste seturi, automat în câteva secunde pe baza regulilor de încadrare definite. De exemplu, în cazul în care proiectul este format din 100 de desene de panouri de perete (din elemente metalice), se pot economisi până la 100 de ore de proiectare pentru fiecare proiect prin utilizarea PinnacleCAD.

 


BIM in armonizare cu REVIT

Tehnologia BIM ofera posibilitatea explorarii proiectului cladirii inainte ca aceasta sa fie construita. Trecerea de la platforma de desenare AutoCAD la modelarea 3D. Tehnologia Revit este un instrument intuitiv si are o mulțime de asemanari cu AutoCAD, insa iti permite sa creezi modelul parametric 3D BIM adaugand acestuia multe alte posibilitati. Poti crea modele si livrabile de desene, colaborarei in cadrul unui proiect, vizualizare, intentia de proiect, creere de detalieri, etc., transforma cu desene 2D in modele 3D parametrice.

 

Modele Arhitecturale 3D pot fi importate în PinnacleCAD din aproape orice software architectural existent.  instrumentul nostru de conversie fluidizează ansamblu arhitectural, catre procesare prin transformarea geometriei modelului IFC 3D native în obiecte native programului PinnacleCAD 3D și trece rapid peste fazele procelui de recreionare re-modelare.

Inginerii structuristi vor urma training specializat pentru acomodarea cu Revit Structure, tinand cont de implementarea procesului BIM. Astfel, se va pune accent pe comenzile de modelare, cat si pe colaborarea interdisciplinara.

Obiective

  • Utilizare a elementelor de constructie in modelul BIM
  • Intelegere a metodei BIM din punctul de vedere al modelatorului BIM
  • Utilizare a parametrilor pentru simulari si analize, timp si costuri
  • Asigurare a calitatii cu ajutorul modelului BIM
  • Revit (interfata, creare proiect, organizare proiect)
  • Pereti
  • Stalpi si grinzi
  • Fundatii
  • Placi
  • Armare (functii: bara cu bara, area, path)
  • Elemente (comenzi de rotire, scalare, oglindire, aliniere, creare de ansamblu si de grupuri)
  • Liste de cantitati
  • Cotare
  • Etichetare
  • Creare planse
  • Plotare
  • Export de date
  • Design Options
  • Faze de proiectare
  • Seturi de lucru (worksharing)
  • Coordonate geografice
  • Incarcari 
  • Controlul vizibilitatii si filtre
  • Vederi 3D / Sectiuni 3D
  • Elemente de baza in crearea familiilor
  • Stalpi si grinzi
  • Cartuse si etichete

 

Odată create desenele tablourilor de tamplarie, sistemul generează desene detaliate ce pot fi salvate impreuna cu informațiile privind listele necesare producatorilor. Acest lucru garantează ca componente structurilor vor fi compatibile cu restul planului și fiecare componentă se va potrivi perfect pe santier, reducand  întârzierile și accelerarea întregului proces de construcție. De asemenea va fi generata o listă optimizată în funcție de tipurile de materiale și dimensiuni definite de către utilizator si de debitarea a acestora in asa fel incat cantitatea deșeurilor sa fie minimizata. Formatul elementelor produse pot fi modificate de către client pentru a se conforma cu standardele de producție existente. Sistemul este proiectat pentru a oferi cele mai înalte niveluri de proiectare pentru automatizare de producție pentru structurile metalice.

 

Procesul de realizare a structurilor metalice va avea urmatoarea succesiune de operatiuni indivizualizate:

  1. Proiectare si inginerie structural – 3D si DEZVOLTARE a structurilor metalice folosind planuri arhitecturale ale beneficiarului. Pentru realizarea structurii de rezistenta a proiectului arhitectural inginerii proiectanti vor analiza elementele necesare structurii din punct de vedere al greutatii, fundatiilor, rezistenta materialelor, rezistenta la vant si cutremure, si respectarea standardelor de protectie la foc.
  2. Proiectarea fiecarui element individual din ansamblu la standardele cerute, modele de imbinare si rezistenta imbinarilor, incarcari.
  3. Transformarea structurii 3D din computer in comenzi numerice pentru a fi folosite in automatizarea productiei de elemente pentru a avea 0.01 % marja de eroare si marja de success 100% – transpunerea programului de proiectare in program de fabricare a elementelor de imbinare.